طی 24 ساعت گذشته، اختلافات صرافی ال بانک و داگز قطعاً یکی از پرحاشیهترین اتفاقات بازار ارزهای دیجیتال بود. خبر غیر منتظره راهاندازی ارز داگز در لانچ پول صرافی بایننس معادلات قیمت گذاری ارز داگز را به کلی تغییر داد و همین موضوع زمینه اختلافات را بنا کرد. اما ماجرا قیمت داگز در صرافی ال بانک چیست؟ آیا شاهد کلاهبرداری صرافی ال بانک بودیم یا ربات داگز در حال جاه طلبی است؟
در این مطلب قصد داریم حواشی اخیر ارز داگز را به صورت جامع بررسی کنیم. پس اگر شما نیز منتظر فروش ارز داگز هستید، تا آخر این مقاله با ارزیکال همراه باشید.
بررسی روند قیمت گذاری ارز داگز
قبل از پرداختن به قیمت داگز در صرافی ال بانک، ابتدا باید نگاهی به روند قیمت گذاری این ارز داشته باشیم.
در ابتدا قرار بود ارز داگز در تاریخ 30 مرداد به صورت یکپارچه در صرافیهای متمرکز بین المللی قیمت گذاری شود. اما در ادامه، ربات داگز قیمت گذاری در صرافیهای متمرکز را تا تاریخ 2 شهریور به تاخیر انداخت.
سپس در تاریخ 30 مرداد، ربات داگز توانست یک همکاری جدید با بزرگترین صرافی دنیا یعنی صرافی بایننس ایجاد کند. طبق این همکاری قرار شد ارز داگز در تاریخ 5 شهریور و در صرافی بایننس به صورت لانچ پول راهاندازی شود.
همکاری داگز با بایننس باعث شد قیمت گذاری داگز باری دیگر به تاخیر بیفتد تا کاربران بتوانند فرصت کافی برای شرکت در لانچ پول بایننس را داشته باشند.
لوگو این بازی الهام گرفته از نقاشی مدیر تلگرام است و تاریخ اتمام بازی دقیقاً مصادف با روز تولد تلگرام بود. از طرفی ربات داگز از روز اول فعالیت خود، دقیقاً مانند بازی نات کوین تحت حمایت سازمانی گسترده قرار گرفت.
این موارد در کنار هم نشان میدهند داگز یک برنامه تبلیغاتی برای بلاکچین تون کوین (تلگرام) است. داگز در حالی که خود را یک میم کوین جامعه محور (Community base) معرفی میکند، اما بارها در قیمت گذاری و برداشت این ارز شاهد تصمیمات نهادی و با محدودیت بودیم.
ماجرا قیمت داگز در صرافی ال بانک
ربات داگز تعداد زیادی کاربر جدید را از سراسر دنیا وارد بازار ارزهای دیجیتال میکند. در نتیجه تمام صرافیها قصد دارند از میان این تعداد کاربر بیشترین میزان را به خود جذب کنند.
داگز اعلام کرده بود صرافیها باید معاملات این ارز را از تاریخ 30 مرداد شروع کنند. اما در ادامه به تاریخ 2 شهریور و در نهایت به 5 شهریور تغییر داد. اما اختلافات از جایی شروع شد که ال بانک از همان تاریخ 30 مرداد معاملات را در بازار اسپات شروع کرد.
بازی داگز، در راستا معرفی بیشتر کیف پول داخلی تلگرام، ابتدا برداشت ارز داگز را تنها از طریق همین کیف پول فراهم کرد. این یعنی در تاریخ 30 مرداد که قیمت داگز در صرافی ال بانک منتشر شد، برخی از کاربران به ارز داگز دسترسی داشتند و فرایند واریز (Deposit) به صرافی Lbank فعال بود.
ال بانک معاملات را زودتر از بقیه آغاز کرد و با این کار سعی کرد زودتر از دیگر صرافیها اقدام به جذب کاربران کند. اما اقدام Lbank برای دیگر صرافیها اصلاً قابل قبول نبود. ساعاتی پس از قیمت گذاری در ال بانک خبر همکاری داگز با بایننس منتشر شد و با ورود بایننس به فضا رقابتی مسئله پیچدهتر شد.
طی این اتفاق شاهد واکنش متقابل صرافی ال بانک با ربات داگز بودیم که در ادامه به حواشی این تقابل بیشتر خواهیم پرداخت.
ربات داگز : صرافی ال بانک در حال کلاهبرداری است
ربات داگز طی این توییت و با اشاره به صرافی ال بانک اعلام کرد ارز داگز هنوز در صرافیها قابل معامله نیست. با توجه به این موضوع، تمام صرافیهایی که معاملاتی تحت عنوان ارز داگز آغاز کردند در حال کلاهبرداری هستند.
این واکنش از پروژه داگز باعث شد موجی از انتقادات نسبت به صرافی ال بانک آغاز شود. اما واکنش صرافی Lbank چی بود؟
صرافی ال بانک : داگز جاه طلب است و توجهی به جامعه ندارد
صرافی ال بانک در تاریخ 30 مرداد به توییت داگز واکنش نشان داد و طی این توییت پاسخ داد.
ال بانک میگویید : ما از ایجاد میم کوینها خوشحالیم، اما میم کوینها متعلق به جامعه هستند. آیا این رفتار که کاربران قادر به برداشت ارز داگز هستند، اما همه صرافیها باید معاملات را در یک روز مشخص و همزمان آغاز کنند، نشانه متعلق بودن میم کوین Dogs به تیم توسعه است یا به جامعه؟
مخالفت با معاملات در صرافیهای دیگر، آیا نشان نمیدهد این پروژه متمرکز است؟ آیا Dogs فقط یک ارز سازمانی دیگر است که خود را به عنوان یک میم کوین پنهان میکند؟
شما ادعا میکنید داگز در صرافی ال بانک تقلبی است. پس آیا داگز در صرافی بایننس تنها قانونی است؟
اگر همه کاربران صرافی ال بانک بتوانند آزادانه توکنهای خود را برداشت کنند، فکر نمیکنید عذرخواهی از صرافی ال بانک لازم است؟ یا به غرور و تعصب خود ادامه خواهید داد و تنها تلاش میکنید بایننس راضی باشد؟
اما امروز 31 مرداد، ال بانک اطلاعیه دیگری نیز منتشر کرد که در ادامه آن را نیز بررسی خواهیم کرد.
شفاف سازی صرافی ال بانک طی توییت دوم
ال بانک طی پیام دوم خود به این موارد اشاره داشت :
با توجه به سوء تفاهم دیروز مربوط قیمت داگز در صرافی ال بانک، تایید میکنیم که هیچ فعالیت کلاهبرداری رخ نداده است. از زمان تاسیس صرافی ال بانک در سال 2015، به طور مداوم در 9 سال گذشته منافع کاربران خود را در اولویت قرار دادیم و خواهیم داد.
قبل از شروع معاملات ارز داگز، ما اعلام کردیم معاملات Pre-Market است. با این حال، به دلیل برچسب ناکافی در صفحه معاملاتی، برخی از کاربران گمراه شدند. بابت این بی توجهی صمیمانه پوزش میطلبیم.
برای رسیدگی به این موضوع، اکنون تعهدات زیر را به کاربران خود می دهیم:
- ما کمپین Dare to Trade را برای دارندگان DOGS راهاندازی میکنیم. سود برای کاربران باقی میماند، در حالی که زیان معاملات را LBank پوشش خواهد داد.
- از طرفی تضمین میکنیم برداشتهای داگز را همزمان با بایننس به صورت آزادانه فعال خواهیم کرد.
صرافی ال بانک تاکید کرد کلاهبرداری در کار نیست و حتی اگر ضرری برای کاربران ایجاد شود، ضرر را پوشش خواهند داد. این آخرین واکنش صرافی ال بانک بود و تا زمان نگارش این مطلب شاهد هیچ پاسخی از طرف داگز نیستیم.
اما دلیل اصلی این اختلافات چیست؟ آیا واقعاً کلاهبرداری در کار است یا ماجرا دیگری وجود دارد؟ در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت.
دلیل اصلی این اختلافات چیست؟
برای پاسخ به سوال مذکور باید ابتدا به این موضوع بپردازیم که چرا رباتهایی مانند نات کوین و داگز به میلیونها کاربران ارز رایگان میدهند؟
اکثر تحلیلگران انتظار دارند در سال 2025 شاهد رشد بالای قیمت ارزهای دیجیتال باشیم. اما با بررسی تاریخچه بازارهای مالی، رشد قیمتی همواره به ورود تعداد زیادی کاربر جدید به بازار مورد نظر نیاز دارد.
بازار ارزهای دیجیتال نیز برای آن که بتواند مجدد رشد بالایی تجربه کند، نیاز دارد تعداد زیادی کاربر جدید به خود جذب کند. 6 ماه گذشته را بررسی کنید؛ از اطرافیان شما چند نفر تنها به دلیل همین بازیها وارد بازار ارزهای دیجیتال شدند؟
این رباتها دراصل تبلیغاتی انجام میدهند که شاید با روشهای دیگر میلیاردها دلار هزینه داشته باشد. به اطرافیان خود نگاه کنید، شبکه تون کوین و ارز TON که چند ماه گذشته تنها درصد کمی از افراد نام آنها را شنیده بودند، اکنون اکثراً آن را میشناسند.
اما این تمام ماجرا نیست؛ موج جدیدی از کاربران در حال ورود به بازار ارزهای دیجیتال هستند و صرافیها رقابت بسیار سنگینی بر سر جذب این کاربران دارند. پس ماجرا سادست؛ تمام صرافیهای دنیا در رقابتند تا بتوانند برای سود بیشتر، سهم بیشتری از این کیک خوشمزه را بردارند.
به این منظور که صرافیهای سعی میکنند با روشهای مختلف، از میان کاربران جدید که وارد بازار میشوند، بیشترین تعداد را به خود جذب کنند. پس در ماهیت، این یک رقابت بر سر قدرت میان ال بانک و بایننس و حتی دیگر صرافیهاست.
در این شرایط چه رفتاری از خود نشان دهیم؟
صبر؛ در شرایطی که هنوز به صورت دقیق مشخص نیست شاهد چه اتفاقی هستیم، صرفاً باید منتظر اخبار تکمیلی باشیم. ربات داگز تا زمان نگارش این مطلب تنها فرصت برداشت با کیف پول داخلی تلگرام را فراهم کرده است. انتقال داگز به تون کیپر در تاریخ 5 شهریور آغاز خواهد شد.
کاربران ایرانی امکان استفاده از کیف پول داخلی را ندارند. در نتیجه ما کاربران ایرانی خواه یا ناخواه نمیتوانیم کار خاصی تا تاریخ 5 شهریور انجام دهیم. پس خوشبختانه این بار محدودیتهای موجود باعث شد تا ایرانیان به دلیل عدم دسترسی به ارز داگز درگیر هیچگونه حواشی نشوند.
پیشنهاد ارزیکال : در شرایط فعلی و قبل از قیمت گذاری سراسری ارز داگز، اصلاً اقدام به معامله بر روی ارز داگز نکنید. قیمت موجود در صرافی Lbank و دیگر صرافیها مانند Gate.io همگی به صورت Pre-market است و ریسک بالایی دارد.
پس با خیالی آسوده از حواشی دور باشید و منتظر بمانید ارز داگز در تاریخ 5 شهریور در تمامی صرافیهای لیست شود. در آن شرایط مطمئناً بهترین راهکار موجود برای کاربران ایرانی را برای فروش ارز داگز انتخاب خواهیم کرد.
برنده حواشی قیمت داگز در صرافی ال بانک کیست؟
با نگاهی سطحی به این موضوع میتوان گفت این حواشی هیچ برندهای نداشت. ربات داگز در ظاهر تلاش کرد به اعتبار صرافی ال بانک آسیب وارد کند و آن را از فضای رقابتی دور کند.
از طرفی صرافی ال بانک نیز به رفتار جاه طلبانه داگز اشاره کرد. به این منظور که یک میم کوین نباید در انتخاب صرافیها و کیف پولها محدودیتی اعمال کند. چون میم کوینها ارزش خود را بر اساس حمایت جامعه کسب میکنند و باید انتخاب آزادانه داشته باشند.
پس در ظاهر هر دو سعی کردند به اعتبار دیگری آسیب برسانند. اما با نگاهی عمیقتر، شاید این دو تلاش کردند در حالی که نگاه چند ده میلیون کاربر به قیمت گذاری ارز داگز است، حاشیه سازی کنند تا توجه کاربران بیشتری را به رویداد قیمت گذاری (TGE) جلب کنند.
پیشنهاد ما به کاربران این است که از حواشی قیمت داگز در صرافی ال بانک دور باشند و تا قیمت گذاری رسمی این ارز هیچ اقدامی انجام ندهید. قطعاً در روز قیمت گذاری بهتر ین روشها را برای نقد کردن پاداش خود ارائه خواهیم داد.
واقعا مثل همیشه ارزیکال بهترین نگاه رو به بازار داره عالی بودد ممنون
حالا خوبه ایرانی ها اصلا نمیتونستن داگز رو برداشت کنن تا روز پنجم، از صبه کل اینستا هرکی صرافی خودش رو معرفی میکنه
همین ال بانک هنوز از همشون بهتره
پیش فروش یا پر مارکت صرافی های دیگه هم انجام دادند مثل kucoin و سایر صرافی ها در مورد همستر ..پس نمیتوان گفت صرافی kucoin بی اعتبار است ..صرافی البانک هم در نتیجه صرافی خوب و کار درستی هست …پشتیبانی