پیش بینیها در مورد کاهش نرخ بهره تغییر کرد! نظر کارشناسان اقتصادی آمریکا چیست؟
نرخ بهره آمریکا همیشه به عنوان یک شاخص مهم در ایجاد تغییر در بازارهای مالی شناخته میشود. تا مدتی قبل پیشبینی میشد فدرال رزرو همچنان به کاهش سریع نرخ بهره ادامه خواهد داد. اما گزارشی که از بازار کار آمریکا در روز گذشته منتشر شد، باعث شد تا دو کارشناس مطرح بازار نظر خود را در مورد کاهش نرخ بهره تغییر دهند. در ادامه این گزارش به پیشبینیها در مورد نرخ بهره ایالات متحده میپردازیم و اطلاعات به دست آمده را بررسی خواهیم کرد.
تغییر پیش بینیها در مورد کاهش نرخ بهره توسط کارشناسان اقتصادی
در آخرین گزارش بلومبرگ اعلام شد که دو کمپانی بزرگ وال استریت، جیپی مورگان چیس (JP Morgan Chase) و بانک آمریکا (Bank of America) از پیشبینیهای خود برای کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در ماه نوامبر عقب نشینی کردند. دلیل این کار بازار کار قوی در آمریکا عنوان میشود که نشان میدهد اقتصاد ایالات متحده همچنان پایدار است.
با تغییر پیشبینیهای قبلی در مورد نرخ بهره، اقتصاددانان هر دو بانک اکنون انتظار دارند که فدرال رزرو در جلسه آینده خود نرخ بهره را به میزان یک چهارم درصد کاهش دهد. تا پیش از این شرایط اقتصادی آمریکا ضعیفتر از اکنون پیشبینی میشد. اکنون با بهبود نسبی اوضاع این کشور انتظار میرود شاهد کاهش کمتر نرخ بهره در آینده باشیم.
تصمیم به بازنگری پیشبینیها پس از گزارش اشتغالی که در روز جمعه منتشر شد کار برنامه ریزی شدهای است. در آن گزارش مشخص شد بازار کار عملکرد قویتری از حد انتظار دارد.
مایکل فرولی (Michael Feroli)، اقتصاددان ارشد ایالات متحده در جیپی مورگان، و آدیتیا بهاوه (Aditya Bhave)، اقتصاددان بانک آمریکا، هر دو به این دادهها به عنوان عامل کلیدی در بازنگری خود اشاره کردند. او استدلال کرد که بازار کار قوی، وظیفه فدرال رزرو برای عادیسازی تدریجی نرخ بهره را آسانتر میکند. او اشاره کرد برای کاهش تهاجمیتر نرخ بهره توسط بانک مرکزی شرایط باید شرایط اقتصادی آمریکا بسیار وخیمتر از اکنون باشد.
در این گزارش بهاوه نیز با نظر فرولی موافق بود و اظهار داشت که دادههای اقتصادی اخیر “به طرز قابل توجهی قدرتمند” بود. این اتفاق کاهش نیم درصدی نرخ بهره را غیرضروری میکند. او همچنین نسبت به رشد اقتصادی آینده ابراز خوشبینی و به شواهدی از افزایش شاخص بهرهوری اشاره کرد.
افزایش عرضه پول در بازارهای جهانی
طبق گزارشهای موجود، عرضه کل پول در ایالات متحده، منطقه یورو، ژاپن و چین برای اولین بار در تاریخ به ۸۹.۷ تریلیون دلار رسید که در سال گذشته به میزان چشمگیر ۷.۳ تریلیون دلار افزایش یافته است.
عرضه پول M2، که شامل ارز فیزیکی در گردش، سپردههای پسانداز و مدتدار و صندوقهای بازار پول است، از ماه فوریه هر ماه در حال افزایش است.
رشد قیمت طلا به دنبال عرضه بیشتر پول
رشد عرضه پول باعث افزایش قیمت داراییهای مختلف، از جمله طلا میشود. این فلز گرانبها در حال نزدیک شدن به محدوده ۲۷۰۰ دلار است که پس از حمله موشکی ایران به اسرائیل رشد بیشتری را در مسیر صعودی تجربه میکند. برای سرمایهگذاری، همیشه طلا به عنوان یک دارایی امن شناخته میشود.
در ادامه باید به این مسئله اشاره کرد که سوسیته جنرال (Societe Generale) به طور قابل توجهی ۱۰۰٪ تخصیص اعتبار به کالای خود را به طلا تغییر داد. این اتفاق ناشی از ریسکهای سیاسی و ضعف بازار کالای گستردهتر است.
این بانک فرانسوی داراییهای طلای خود را به ۷٪ از کل تخصیص داراییهای خود افزایش داد که نشاندهنده افزایش ۴۰ درصدی نسبت به سه ماهه قبلی است. این تغییر به سمت طلا نشاندهنده افزایش اعتماد به این فلز گران بها به عنوان یک دارایی امن در خلال عدم قطعیتهای جاری در بازارهای جهانی است.
تاثیر رشد نقدینگی بر بازار ارز دیجیتال و بیت کوین
اتفاقات رخ داده میتواند روی تحلیل بیت کوین و آینده آن نیز اثرگذار باشد. نظر کارشناسان در مورد رشد این ارز دیجیتال اکنون بسیار جدیتر از قبل مطرح میشود. ریزش بیت کوین فرصت خرید خوبی را برای سرمایهگذاران فراهم میکند و باید در ادامه ببینیم که این ارز میتواند قیمتهای بالاتری را به ثبت برساند یا خیر.
در انتها لازم است به این نکته تاکید کنیم که سرمایهگذاری در هر بازاری نیازمند کسب دانش و تجربه بالا است. همچنین برای این کار باید با مباحث مدیریت سرمایه نیز به خوبی آشنا باشید. آرزو میکنیم که با بکارگیری دانش و مهارت خود و همچنین با مشورت با کارشناسان بهترین تصمیمات مالی را اتخاذ کنید. همچنین فراموش نکنید که تیم ارزیکال همیشه همراه شماست و میتوانید پرسشهای خود را با مشاوران ما در میان بگذارید.